About Us – Magyar

ETTW-Europeans Throughout the World

Európaiak szerte a világban

 

Európa ma sokkal több, mint 28 tagállam és ezen országok határai. Emellett egy olyan 80 millió fős európaiak alkotta diaszpórát is jelent, amelynek nagysága az Unió legnagyobb országainak lakosság számaihoz hasonlítható. Ez a diaszpóra azonban nem mindig részesül az európai polgárokhoz hasonló bánásmódban.

Ha nem valamelyik EU tagállamban élnek gyakran meg vannak fosztva az alapvető demokratikus jogoktól: vagyis attól, hogy szavazzanak, vagy választhatóak legyenek az Európai Parlamenti választásokon; kettő, vagy több állampolgárságuk legyen, illetve a megfelelő védelemhez való jogtól.

Az ETTW- Európaiak szerte a világban –azért alakult, hogy foglalkozzon ezekkel a kérdésekkel. Ez egy olyan páneurópai ernyőszervezet, amelynek nemzeti és egyéb tagjai azon dolgoznak, hogy javítsák a kivándorolt európaiak életét, bárhol is éljenek.

Mottónk: Ha együtt dolgozunk, együtt nyerünk!

Jelenleg együtt dolgozunk az európai uniós intézményekkel. A kivándoroltakat érintő fontos kérdésekben tanácsokat adunk és kapcsolatot tartunk más európai és nemzetközi szervezetekkel is.

Szoros kapcsolatban vagyunk számos, az Európai Unióban, vagy az Európai Unión kívüli kutató intézettel, hogy tájékozódjunk a kivándoroltakat érintő kutatási eredményeikről.

Különös figyelmet szentelünk azokra a sajátos kihívásokra, amelyekkel a kivándorolt fiatal európai polgárok találkoznak.

Ahhoz, hogy igazán pán-európai szervezetünk legyen, szükségünk van aktív tagokra, minden európai államban az Európai Unión belül és kívül egyaránt, legyen az kicsi, vagy nagy, legyen az szervezet, vagy egyéni tag.

Bővebb információt az ETTW-ről valamint arról, hogy hogyan lehet  csatlakozni az ETTW-hez a következő címen talál: www.euromonde.eu

vagy írhat közvetlenül a niels@euromonde.eu címre

Niels Jorgen Thogersen

ETTW elnök